Zongora

 

A zongoráról röviden

Bende Júlia

A szigetszentmiklósi Ádám Jenő Zeneiskolában kezdtem zongorázni Galy Margit növendékeként, 2009-ben végeztem a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Intézet zongoratanár, kamaraművész szakán, főtárgytanárom Papp Gábor volt.  Jelenleg Ráckevén, a  Ránki György Zeneiskolában és Halásztelken,a Bocskai Oktatási Központban tanítok zongorát.Célom, hogy diákjaim a klasszikus zene világában otthon érezzék magukat, hogy megszeressék a zenélést, hogy minél teljesebben megismerjék a zenén keresztül önmagukat és az őket körülvevő világot.

Halasiné Németh Erika

Tanulmányaimat a kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd Szegeden a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végeztem zongora szakon. A kiskunlacházi Volly AMI és a ráckevei Ránki György Művészeti Iskola tanáraként célom, a klasszikus zene megszerettetése és legjobb tudásom szerint bevezetni a gyerekeket a zongorázás rejtelmeibe.

Jencsik Zsuzsa

1982-ben a debreceni Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szereztem tanári diplomát. 1986 óta Ráckevén élek és dolgozom. Itt, és a környező települések zeneiskoláiban tanítottam zongoristákat, a szolfézs tárgyat. A Szent Imre Katolikus Iskolában évekig az éneket tanítottam és vezettem a gyermekkórust. Zongorán kísértem növendékeket, kollégákat, kórusokat, zenekarokat. Több, mint tíz évig helyettesként tevékenykedtem, az elmúlt tanévben megbízott igazgatóként vezettem az iskolát. 2017 szeptemberétől ismét a számomra legkedvesebbekre: növendékeimre fordíthatom minden időmet és figyelmemet. Zenei képzésük, készségeik, képességeik fejlesztése mellett fontosnak tartom a népi hagyományok őrzését, a nemzeti értékek ápolását, az egyéb művészeti ágak iránti fogékonyságuk kialakítását, egyetemes műveltségük gazdagítását – kiemelten szem előtt tartva érzelmi nevelésüket.

Grabaritsné Visontai Ágnes

Én BAKZenei tanulmányaimat Ráckevén kezdtem, majd Győrben fejeztem be Choi Insu növendékeként. Később lelkigondozói diplomát szereztem, ezzel párhuzamosan kezdtem érdeklődni a zene és az egészség kapcsolata iránt. Célom, hogy megismertessem a valódi zenei értéket, megtanítsam a zenén keresztül az egészséges lelkülethez vezető utat, mindezt vidám és oldott légkörű zongoraórákon.:)